Ange ditt sökord

Har du koll på ditt alkoholintag?

Har du koll på ditt alkoholintag?

Rosésäsongen är här! Lusten att dricka ett glas kallt rosévin (eller en kall öl, ett glas mousserande, ett glas vitt, en drink…) är stor så här års, speciellt när solen kikar fram. 

Och även om det på många sätt är härligt att vi kan sitta på uteserveringar och njuta av ett glas tillsammans, finns det stor anledning att hålla räkningen. Det finns ingen säker gräns för alkoholintag, men det är tydligt att ju mer alkohol vi dricker, desto större risker innebär det.  

Dietistens tips för mer och jämnare energi under arbetsdagen

Dietistens tips för mer och jämnare energi under arbetsdagen

Är du jättepigg med jämn energinivå på jobbet oftast? Grattis! Då är kanske inte dessa tips så intressanta för dig. Men om du har svårt att hålla energin uppe, får dippar på eftermiddagen och önskar ha jämnare energi – ja då är dessa tips något för dig. Vi frågade vår dietist Ulrika om hennes bästa tips för mer mer och jämnare energi under arbetsdagen.

Tack Jfokus!

Tack Jfokus!

Vabbruari har rullat igång med stor stil. Det är lätt att söka sig till diverse superknep för att hålla sig pigg, frisk och glad genom denna månad och hur gärna jag än skulle vilja, så finns det inget specifikt underbär eller dunderört som kommer att sudda ut mörka ringar under ögonen, stoppa en rinnande näsa eller kväva gäspningarna på väg till jobbet.

Dietistens tips under vabruari

Dietistens tips under vabruari

Vabruari har rullat igång med stor stil. Det är lätt att söka sig till diverse superknep för att hålla sig pigg, frisk och glad genom denna månad och hur gärna jag än skulle vilja, så finns det inget specifikt underbär eller dunderört som kommer att sudda ut mörka ringar under ögonen, stoppa en rinnande näsa eller kväva gäspningarna på väg till jobbet.

Nytt koncept – Helhetshälsa

Nytt koncept – Helhetshälsa

På förfrågan från er – Nytt koncept! (Tack för all er feedback, det gör att vi enklare kan ta fram och hjälpa just dig bättre 🤗) Nu till det viktiga – Vår nyhet! 

Vill du få hjälp med ”helheten”? Skulle du vilja ha experthjälp från många olika professioner i ett och samma paket för att optimera din övergripande hälsa och välbefinnande? Vi på Hela Kroppen har en unik bredd bland våra medarbetare och jobbar med de främsta behandlingarna och kunskapsområdena som finns inom vårt område. Men det är först nu vi ”paketerar” ihop alla våra kompetenser och kunskap i ett större ”konceptpaket”.

Mindfulnessövning – Ät ett äpple med oss!

Mindfulnessövning – Ät ett äpple med oss!

Kom tillbaka till nuet – Ät ett äpple med oss!

Julen är för många en kär högtid med lite extra vila.Men med julen kommer också även ofta en ökad stress. Julen ska vara ”perfekt” och mycket ska förberedas vilket kan bli stressigt och kanske lite för mycket.

Om du känner att det blivit lite för mycket eller behöver komma tillbaka till nuet, plocka upp ett äpple eller en annan frukt (en godisbit fungerar också) och gör denna övning.

Regelbunden träning och proteinrik mat – bästa receptet för ett gott åldrande

Regelbunden träning och proteinrik mat – bästa receptet för ett gott åldrande

Regelbunden träning och proteinrik mat – bästa receptet för ett gott åldrande. Enligt Tommy Cederholm, professor och överläkare vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, kan regelbunden träning och en proteinrik kost vara nyckeln till ett gott åldrande. Denna kombination kan bidra till att bibehålla muskelmassa, stärka skelettet, förbättra hjärt- och lungfunktion samt främja allmän hälsa och välbefinnande hos äldre. 

Tidigare under sommaren besökte vi Purple Open och fick tillsammans med Capio Artro Clinic prata om höft- och benstyrka för ökad prestation samt förebyggande av skador vid klättring. ⁠

Under föreläsningen delade vi med oss av ett träningsprogram med flera bra övningar som vi även tänkte dela med oss av här.

Klättring

Klättrar du?

Mindful monday – Övning!

Mindful monday – Övning!

Mindful monday – Övningen går ut på att tyst för dig själv beskriva tre saker som du ser, tre saker som du hör och sedan tre saker som du känner. Till exempel: ”Jag ser gula löv på marken, jag ser gatlyktor som sprider sitt ljusa sken på marken och jag ser två små vattenpölar. Jag hör vindens vinande, jag hör mina egna fotsteg och jag hör en bilmotor. Jag känner kylan som biter mina kinder, jag känner min mjuka tröja mot huden och min hästsvans som slår mot ryggen.”

Tre basala råd för nödvändig återhämtning

Tre basala råd för nödvändig återhämtning

När du tänkt ”bara lite till” och gjort alldeles för mycket alldeles för länge kommer en stund när det inte funkar längre. Det gäller för alla; alla har gränser, du med. Och när gränsen är nära, eller till och med nådd, måste vi stoppa. Vi måste stanna upp och göra vad vi kan för att börja återhämta oss. Och vi behöver börja med kroppens mest basala behov.

Sedan starten 1995 har vi utfört över 600 000 tillfällen med behandling, rehabilitering och förebyggande insatser. Våra tjänster utför vi på klinikerna, på din arbetsplats, i ditt hem och digitalt. Våra kunder är Region Stockholm, försäkringsbolag, företag och privatpersoner.

I vår blogg får du ta del av våra våra bästa råd och tips för en mer funktionell kropp. Vi uppdaterar även med rolig företagsnyheter.