Ange ditt sökord

LÖP­TRÄNING

Våra kunniga löpexperter och tränare hjälper dig att komma igång med löpträningen eller ta den till nästa nivå. Träna tillsammans med andra i grupp eller ensam.

Vi startar upp löpargrupper kontinuerligt och för intresseanmälan vänligen mejla helena.puranenli@helakroppen.se

När bör du ta hjälp av en löpexpert och personlig tränare?

En PT/Löpexpert kan skapa ett träningsprogram som är skräddarsytt efter dina individuella mål, behov och fysiska förmågor. Detta innebär att din träning kommer att vara mer effektiv och fokuserad på de områden som behöver förbättras.

Variation i träningen är viktigt! En PT/löpexpert kan inkludera olika träningsmetoder och övningar i ditt program för att undvika träningsplatåer och tråkighet. Detta kan hjälpa dig att hålla träningsintresset vid liv och utmana din kropp på olika sätt.

Vi kommer alltid tänka skadeförebyggande! Våra experter kan hjälpa dig att identifiera och åtgärda eventuella obalanser eller svagheter i din kropp som kan öka risken för löparskador. Genom att inkludera styrketräning och stretching i din träning kan du minska skaderisken.

Löpning

Priser

Löppass med PT 40 min

820  kr

Löppass med PT  60 min

1 100 kr

Löppass med PT 40 min x 10 ggr

7 475

Löppass i grupp 6 ggr

1 800 kr

Avbokning <24 h eller uteblivet besök

400 kr

Vilken teknik och form har du?

För att utveckla rätt teknik och form när du springer kan det vara värdefullt att arbeta med en tränare eller experter inom området. De kan ge feedback och övningar som hjälper dig att förbättra din löpteknik och därigenom göra din löpning mer effektiv och säker. Det är särskilt viktigt om du är nybörjare eller om du har upplevt problem med skador eller ineffektiv löpning.

Rätt teknik och form är avgörande när man springer av flera viktiga skäl:

Skadeförebyggande: En korrekt löpteknik minskar risken för löparskador. Genom att ha rätt form minskar du belastningen på leder och muskler och minimerar risken för överbelastningsskador som exempelvis löparknä, hälseneskador och skador relaterade till överpronation eller supination.

Effektivitet: Rätt teknik och form gör din löpning mer effektiv. Det innebär att du kan använda mindre energi för att uppnå högre hastighet och längre distanser. En ineffektiv löpteknik kan leda till snabbare trötthet och mindre prestanda.

Korrigering av teknik: En av de viktigaste aspekterna av träning är att utföra övningar med korrekt teknik för att undvika skador och maximera resultaten. En personlig tränare kan övervaka och korrigera tekniken under träningen, vilket minskar risken för skador.

Prestandaförbättring: Genom att utveckla rätt teknik kan du förbättra din prestation som löpare. Du kan springa snabbare och längre med mindre ansträngning.

Komfort: En korrekt löpteknik gör löpningen bekvämare. Du kan undvika obehag och smärta som kan uppstå när du springer med fel form, som exempelvis skavsår eller muskelkramp.

Balans och koordination: Rätt löpteknik förbättrar din balans och koordination. Det gör dig mer kapabel att hantera olika terräng och förhållanden, vilket är särskilt viktigt om du är en terränglöpare eller trailrunner.

Utnyttjande av muskelgrupper: Med rätt teknik kan du utnyttja dina muskelgrupper mer jämnt, vilket minskar risken för överansträngning eller trötthet i vissa muskler.

Psykologisk fördel: Att ha bra teknik och form kan ge dig självförtroende och självkänsla när du springer. Det kan ge dig en känsla av kontroll och framsteg som är motiverande.

Ont i ryggen?
Handledsbesvär?
Vristproblem?
Muskelbristning?
Axelproblem?
Smärta i nacken?

Aktuellt från Hela Kroppen