Ange ditt sökord

FRISKVÅRDS­TRÄNING

Det finns ingen enskild insats som har så många goda effekter på kroppen som regelbunden träning.

Träning har många syften

Hos oss kan du träna i delar av den senaste utrustningen inom styrketräning och konditionsträning. Med vårt stora utbud av träningsmaskiner, fria vikter och andra redskap ser vi till att din träning passar just dig. Vad sägs om träningsmaskiner som kommer ihåg dina inställningar, Anti Gravity Treadmill och K-box.

Våra legitimerade terapeuter visar dig hur du ökar din kapacitet, förebygger skador och ökar dina chanser till ett längre och lyckligare liv. – Ja, det är faktiskt bevisat!

Många hälsofrämjande effekter

Vad de flesta inte är medvetna om är hur pass hälsofrämjande regelbunden träning kan vara. Träning har visat på många positiva hälsoeffekter.

Vad sägs om ökad muskelstyrka, muskelmassa, förbättrat syreupptag, uthållighet, sänkt fettmassa, ökad insulinkänslighet, lägre blodtryck och blodfetter, ökad bentäthet, bättre balans, rörlighet, mindre ledsmärta, mindre fallrisk, minskad ledsmärta och ryggsmärta samt förbättrad mental hälsa.

TRÄNINGSPRISER Södermalm  I
TRÄNINGSPRISER Norrmalm & Järfälla

Bli en av våra nöjda kunder

“Bra och proffsig behandling. Fick den hjälp som finns för Tinnitus.”

“Jag har fått bra behandling för höft och knä och sakkunnigt bemötande.”

“Mycket bra hjälp och även verktyg för att undvika samma i framtiden.”

Mer om styrketräning

Styrketräning för kvinnor

Många kvinnor vill inte styrketräna eftersom de tror att träningen kommer att resultera i en stark ökning av deras muskelvolym. Detta stämmer inte riktigt. För att utveckla stor muskelvolym strävar man hela tiden efter ökad belastning och färre repetitioner (dvs antal gånger en styrketräningsrörelse utförs). Tvärtom om man håller sig till många repetitioner och relativt låg belastning kan man forma sina muskler, bli starkare samtidigt som muskelvolymen inte ökar nämnvärt. Värt att nämna är också att styrketräning minskar risken för benskörhet, något som främst drabbar kvinnor. Om du är orolig för att vara den enda kvinnan på gymmet så kan du slappna av. Numera är det inte längre så att bara män tar sig till gymmet.

Styrketräning för ungdomar

Experter är relativt överens om att ungdomar som fortfarande växer inte bör styrketräna. Däremot är inte all form av styrketräning förbjudet. Styrketräning med egen kroppsvikt som belastning passar de flesta åldrar. Träning med vikter och maskiner bör endast ske under strikt kontrollerade förhållanden för att undvika överbelastning och skador.

Skador?

När träningen utförs korrekt är skaderisken låg. Om du är osäker på hur en övning utförs tekniskt sett, se till att ta hjälp av någon mer erfaren. Övningarna utförs normalt under väldigt kontrollerade rörelser vilket är en av anledningarna till varför det är säkert att styrketräna. En annan faktor är att både frekvens och intensitet bestäms av individen själv. Det är du själv som bestämmer när det börjar bli för tungt eller för jobbigt.

Ont i ryggen?
Handledsbesvär?
Vristproblem?
Muskelbristning?
Axelproblem?
Smärta i nacken?

Aktuellt från Hela Kroppen